amerikairetur

Amerika – témapark

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

apple (4) arizona (19) autó (47) bíróság (6) brooklyn (4) chicago (5) colorado (3) cserkész (11) death valley (3) élővilág (49) építészet (50) étkezés (14) florida (15) fotózás (54) halloween (3) híd (25) hivatal (14) indián (17) interstate (14) iskola (31) jersey city (4) jóga (11) karácsony (12) kávé (5) kemping (29) kórház (4) lakás (11) landmark (6) las vegas (9) meadowland (4) meadowlands (18) memphis (4) moma (6) msu (7) múzeum (41) n.y.c. (48) national monument (30) national park (6) nevada (13) newark (18) new mexico (7) new orleans (9) nj (3) nyac (4) obama (10) oltás (5) orvos (5) passaic (3) pittsburgh (3) rokonok (6) route 66 (5) shopping (28) sivatag (28) sport (12) state park (16) strand (16) színház (6) telefon (4) temető (12) tévé (9) tipográfia (20) (9) torna (4) ünnep (38) utazás (3) utazgatás (66) vacsora (71) washington (3) yellowstone (5) Címkefelhő

augusztus 27.

2008.09.06. 14:18 | cindy&mandy | Szólj hozzá!

Egész napos tétlenkedés. Autókerülés. Gyaloglás.

9344 km-t tettünk meg, 19 államon keresztül: New Jersey–Pennsylvania–Ohio–Indiana–Illinois–Iowa–South Dakota–Wyoming–Idaho–Utah–Arizona–New Mexico–Colorado–Kansas–Missouri–Kentucky– és újra Indiana–Ohio–Pennsylvania–New Jersey – most is tanulom.

A kocsi egész jól bírta. A hátsó lámpa ment tönkre, az egyik abroncs eresztett és valami a kipufogóval is lehet, bár újabban ismét nem elől füstöl. Matyi! Kukk:

Az út 12 éjszakáját kempingekben töltöttük. Több helyen jelezték, hogy még nem volt vendégük Magyarországról. Úgyhogy hajrá! 

Gondoltam, lehetne egy kis termékajánló vagy -rettentő az utazás végén.

Kezdem azzal, ami rémes:

A kávé és a kapucsinó. A benzinkutak üzleteiben látszólag óriási a választék. De ebből a decaf eleve kiesik. A capuccino-nak hívott lé érdekes elképzelés. English Toffe, French Vanilla, Irish Cream, stb. fantáziaízekben édesslejmos-nájlon habosvíz, amihez hasonlót nem tapasztaltam eddig. A 32 oz méretű papírpohár kevés híján 1 literes. Mint egy homokozóvödör. A többi kávékra mindenféle dicsekvéseket írnak, ilyen-olyan szuperpörkölés, de azt is vödörvízzel hígítják, s ezzel oda az egész. A szigetelt pohárban lassan hűl a lev, szétégeti a nyelvem. Bosszúból elképzelem, amint az amerikai turista megkóstol egy bica-t Portugáliában.

A következő szomorúság a kenyér. Vizes szivacs, csak könnyebb annál. Tudom én, egy toasteren kellene átfuttatni, de az nem tartozik a tábori alapfelszereléshez. Kenyérhéjas kenyéret nem gyártanak. A végén a Wasa ropogósnál kötök ki, az legalább határozott.

A süteményben, édességben többszöröse a cukor, mint kellene. Hiába na, valamitől megnőnek itt a fenekek. Az ülőgumók, ahogy a jógaoktatóm hívja. :) Ki az a Hannamontana?!

És a szúnyog is. Sunyi offenzíva – nem érzem, amikor szúr. Órák múlva már olyan, mint odahaza.

A palackos víz. Nem oltja a szomjat. Artézi vizet árulnak, nyomelem-menteset. Ihatnám akár az esővizet is. Cukros-citromos limonádét kevertem belőle. A sivatagban esténként nagyon hiányzott egy hosszúlépés. Olaszrizling nincs az alkoholtilalom miatt és a Partysoda meleg. Egyszer sem láttam behűtve, pedig minden más van jegelve is.

Ehhez képest a rádióműsor nem sokat számít. Az én mulasztásom is, hogy nem vittünk utazós zenét. Utazó szenét. "Vidéken" nem sok jóra lehet számítani ha csak a rádió gombjait tekerészem. Volt néha Led Zeppelin. :))  Egyszer, de csak egyszer: Love shack! Baby, love shack is a little place where we can get togetheeeeöőööör... Aztán csak fekete-fehér gajdékolás, míg elég ideges nem lesz az ember, hogy kikapcsolja az egészet. Pedig jól szól. Szerintem valami bling-bling* dekoros pacák autója lehetett. Időnként kedvem lenne feltekerni a hangerőt, mert a mélynyomók biztos az ablakhoz kergetnék a közellakókat. [*bling-bling: hip-hop term for expensive jewelry and goods, the status symbol of success – Lonely Planet]

 

A Babérkoszorús Neonbetűs Aranyfokozatú Kiváló Áruk Fóruma: 

Gázégő. Apró, cuki és működik.

350W-os töltő. Szivargyújtóról töltöttük útközben az macBook-ot, a kamerákat és a telefonokat. Hogy lehett korábban létezni nélküle?

Solarcaine. Lidocainos bőrnyugtató napégésre, szúnyogcsípésre. Fazonalakításnál. Azonnal hat. Mindig erre vágytam depil után.

Visitor's Center. Nehogy valaki pénzért vegyen USA-térképet! Az ilyen központokban ingyen térkép + kedves nénik az összes programot, nevezetességet felsorolják. Kicsit gyanús intézmény, mert két helyen névvel beírtak valami nagykönyvbe, hogy a Nagy Testvér is szemmel tarthasson kóválygás közben.

 

Címkék: kávé autó shopping ásványvíz kemping utazgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikairetur.blog.hu/api/trackback/id/tr51651138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása